maandag 10 juli 2017

De Intuïtie van een Noordwijkse Blogger, een Schilderijenexpositie in 't Rembrandthotel,

Er is een schilderijenexpositie in 't Rembrandthotel, waar we Hollandsche landschappen en stillevens van Hollandsche schilders bekijken. Dan besluiten we een kopje thee te gaan drinken in de groote waranda met glazen ramen, en uitzicht op zee van 't „Huis ter Duin". We zijn er de eenige gasten!
Een verloren dag voor zeevacantie, 't plaatsje lijkt uitgestorven, ofschoon er zeker wel een honderdtal pensions en hotels gevestigd zijn, behalve de tallooze villa's en woningen, alle zeer schilderachtig tusschen duin en dennebosch gelegen. (De 'prijzen van de officieel opgegeven hotels en pensions variëeren tusschen 1.50 en 5 gulden voor kamer met ontbijt in 't hoofdseizoen).Zaterdag had Noordwijk zijn vliegfeest. Met betrekkelijk mooi weer natuurlijk, anders had 't eenvoudig niet door kunnen gaan. 't Strand liep vol en ook den kleinen prins Boudewijn hebben we toen nog even gezien.
Hij volgde met groote belangstelling vooral 't interessante „ballonrammen". Een vlet ging hiertoe in zee met badmannen die een aantal ballonnen meevoerden, 't Bootje werkte zich moeizaam tegen den wind op. Een eind in zee gekomen, kwam een vliegtuig in de lucht. De ballonnen, van verschillende kleur en grootte, werden opgelaten en 't vliegtoestel schoot er als een snoek op af. 't Werd een vaardig wenden en duiken en glippen naar en langs de ballonnen en nu en dan werden ze geramd door den neus van 't toestel. Een mooie, boeiende demonstratie.
De kleine Boudewijn kreeg bij 't naar huis gaan eenige ballonnen cadeau. Hij vond ze prachtig, maar voelde zich op dat ‘ogenblik toch meer aangetrokken tot de motorfiets van den veldwachter. Hij mocht mee achterop! De ballonnen werden aan de gouvernante toevertrouwd. Vlug stapte hij op de duo en klemde zijn knuistjes stevig om 't hand vast. „Hou Je goed vast, hoor!" riep de burgemeester hem nog na. Maar rrrrt de motor startte en weg reed 't ventje met den veldwachter 't terras af naar den Gooweg, waaraan de .villa de Goohorst van de burgemeestersfamilie gelegen is