vrijdag 24 oktober 2008

Hotel De Zeeleeuw

In de Zeeleeuw is het altijd druk! Aan de voorkant worden de gasten gestald en aan de achterkant de auto's. Het Noordwijkse verenigingsleven maakt druk gebruik van de lokaliteit.


De Noordwijkse Reddingsbrigade geeft er al sedert 1934 feestavonden.

Postzegelvereniging Philatelica vergadert er jaar in jaar uit. Nederlandse Huisvrouwen Verenigingen van diverse overtuiging houden er hun afdelingsbijeenkomsten. De dames genieten er van de modeshows opgevoerd in opdracht van de plaatselijke winkeliers.

Forumavonden van politieke partijen waaronder die van de CHU met J. de Geus als gastspreker. Vogelvereniging 'Klein Avifauna' stelt er haar diverse pluimages ten toon en postduivenvereniging 'Steeds Sneller zoekt het er hogerop. De Oranjevereniging viert er Koninginnedag en voor de lagere scholen brengt Sint Nicolaas in hoogst eigen persoon aan alle kinderen een bezoek schenkt cadeaus en chocolademelk. Dan kun je er ook nog 'gewoon'overnachten, op het terras zitten of eens lekker uit eten gaan. Wat wil een mens nog meer!
Uitbreiden. Dat willen ze bij 'De Zeeleeuw"! Uitbreiden gaan ze en de eerste contouren van een gemoderniseerde Boulevard kondigen zich aan.


Leo Horn bekend scheidsrechter van zijn tijd komt het uitleggen, de spelregels voor de bloedstollende Derby tussen Noordwijk I en SJC I om de Zeeleeuw Beker. De hoogst haalbare eer op Noordwijks groene velden. Het wordt tijd om dit razend populaire evenement weer nieuw leven in te blazen.

Het bestaan van 'De Zeeleeuw' loopt ten einde. De openbare verkoop wordt aangekondigd.

Vietnamese Bootvluchtelingen moeten opnieuw gedwongen verhuizen om althans zo wordt beweerd, het hotel te redden. Het is waarheid geworden. Onder de vleugels van 'de Hotels van Oranje' staat het er nog altijd!