dinsdag 14 oktober 2008

Willibrord schoolIn het niemandsland tussen Noordwijk aan Zee en Noordwijk Binnen, tussen Irisplein en Weteringkade, een moerasachtig gebied vol met kikkers en inheemse kleurige onkruidbloemen , verrees rond 1955 het gebouw van de “Willi”, een vierjarige opleiding voor Middelbaar Uitgebreid Lager Onderwijs , die je, vreemde speling van het lot, óók in drie jaar af kon ronden.
Het gebouw was van architect ir. A.H.J. Paardekooper uit Lisse en de tuinarchitect Carl van Empelen uit Heemstede verzorgde de wandelhof voor de pauzerende leerlingen.
De leerlingen waren tot die tijd gehuisvest in de ‘oude kleuterschool’ aan de Sint Jeroensweg. Een uitgewoond pand, dat ‘s winters werd warm gestookt met enorme kolenkachels, waarmee, u begrijpt, veel leuke grappen waren te bedenken. Mooie gouwe tijd voor de leerlingen maar de heer Simon Werenfridus Neefjes, Hoofd der School dacht daar anders over. Hij was de grote inspirator achter de nieuwbouw. Noordwijk heeft niet lang van de Willibrordus mogen genieten. Het gebouw is gesloopt en ervoor in de plaats verrijst nu de volkomen misplaatste hoogbouw van de Morgenster . Jammer! Een ruimtelijke vergissing, de scheiding tussen de twee dorpen had gewoon een open gebied moeten blijven! Maar goed. Nog even terug naar mijnheer Neefjes. Een talentvol leraar, net als zijn echtgenote Maria Aleida van Elsen.


Groot talent! Terug te vinden bij hun leerlingen met als uitschieters hun eigen kinderen. Toptalenten: Margriet , Maria , Joep en de anderen. Top!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten