dinsdag 25 november 2008

Hotel Palace, Liefde Onder Water

Liefde onder water. Een Nederlandse speelfilm, opgenomen in 1935."Eenige buitenopnamen zijn gemaakt in Noordwijk onder den algeheele leding van opnameleider Fritz Kurth". Het is een prachtig scenario: "Philip van Noort, een pas getrouwd auteur, heeft met zijn vrouw Ines, zijn intrek genomen in een hotel in Noordwijk aan Zee-"Palast Hotel"- om zich daar aan een nieuwen roman te zetten. Daarvoor heeft hij een secretaresse nodig...."
U begrijpt de klucht die zich ontwikkelt: ingewikkelde verhoudingen; in de kast, uit de kast; in het bed, uit het bed. De titel wordt uiteindelijk: 'Fientje Peters - Poste restante'. De Duitse versie wordt: 'Hilde Petersen - Postlagernd' en op YOU TUBE circuleert ook nog een Poolse versie.
De Nederlandse versie, in zwart-wit duurt 79 minuten. De regisseur is Viktor Janson en de medespelenden zijn: Dolly Bouwmeester, Cor Hermus, Louis Borel, Fientje Berghegge, Herman Tholen en Rob Milton.
De componisten zijn: Ludwig Schmidt-Selder, Rudolf Perak. Genoeg informatie, maar dat wat ik zo graag had gezien, een beeld van de buitenopnamen in Noordwijk is nog niet gevonden. Dat wordt weer zoeken.

Naschrift:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten