vrijdag 7 november 2008

Café de Zwaan of De Gevolgen Van Een Kus

H.R. had de echtgenoote van café-houder G.J.v.d.B. gezoend. Wanneer G. dan ook op een goede morgen H. op de fiets in de Voorstraat ontwaart, pakt hij (had ie eerder met zijn echtgnoote moeten doen, denk je dan) zijn kans en deelt een directe rechtse uit. Bingo! Vandaag aan de dag zou dat onze kreet voor winst zijn maar helaas deze slag levert de café-houder een negatieve prijs op. Eén gulden boete maar liefst!

Deze foto is vast gemaakt direct na het accident. Er staat een man met een dokterstas op zou je zeggen. Om het slachtoffer te verbinden! Die met die dikke gouwe ketting op zijn buik is vast de café-houder en zo'n schlemielig mannetje is vast H.R. én de pronte echtgenoote én de knappe dienstmeid, er vallen genoeg personen te kussen op deze kiek. Het is een roman op zich, die foto! Nu niet direct gaan zeuren dat het niet klopt, mijn redenatie!
De lokatie niet, en de tijd niet, en het café niet, en de personen niet, en het weer niet. Wat maakt het uit. Een blog is er voor het vermaak: geschiedschrijving laten we aan de geletterden en de geleerden over. Ik denk dat ik vanavond maar eens ga prijsjassen, bij 'De Zwaan'', de vetpot van G.J.v.d.B. spekken; het is week-end, uiteindelijk!