maandag 9 februari 2009

Pension Brunswiga

Tell me why?
I don't like Mondays.
I want to shoot
The whole day down.
Een levenlang dreutelt Bob Geldoff op de maandagmorgen door je hoofd. Je weet het niet. Waarom heb je de pest aan de maandag en waarom valt die luizige maandagmorgen soms ook best nog wel mee. Je mag je met een duf hoofd in de routine klussen storten. Altijd weer een probaat middel tegen de onrust van de week-end-let. Maar vanaf vandaag is alles anders.

Geluk! Ziet eens welk een schat ik nu toch in de schoot heb geworpen gekregen! Mijn dank aan de houder van blog Bos is dan ook meer dan groot. Waar krijg je -foto's en verhaal- compleet en kant en klaar aangeleverd? Bij cuisinier Jan Bos, houder van pension Brunswiga te Noordwijk aan Zee. Hij had smaak, de man. Het blijkt uit zijn keuze van lokatie. Aan de voet van het Huis ter Duin, in de schaduw van de kerk en op loopafstand van het strand met bomschuiten en badkoetsjes. Helaas is hem maar een kort leven beschoren.


Pension Brunswiga, het gebouw zou vele jaren blijven staan, het veranderde vaak van eigenaar of naam, een bloemlezing: Pension Braunsweig, Villa Adriana, Pension Adriana, Villa Maddalena, Villa Carolina, Pension Gruno, Pension Victoria tot en met Pension Zonnebloem.Pension Brunswiga van A tot Z........ en dat allemaal op maandag dankzij cuisinier Jan Bos!