zaterdag 4 juli 2009

De Duinlander PersonenvervoerOm opgeleid te worden tot conductrice zoekt de autobusonderneming De Duinlander nette meisjes. Over de onderneming zelf valt het volgende te lezen in het AUTOBUSARCHIEF :
"Reeds in de jaren 1923 / 1924 reden K.Bolhuis en Jac. Heemskerk respectievelijk onder de namen ‘De Zilkerspoor’ en ENAO (Eerste Noordwijkerhoutsche Auto-Onderneming) een autobusdienst Noordwijk – Noordwijkerhout – De Zilk – Aerdenhout – Haarlem.
Na enige tijd van felle concurrentie besloten ze samen te gaan werken en tot het opgaan van beide diensten in de ‘Duinlander’ hebben deze bedrijven jarenlang een uurdienst met een rijtijd van 55 minuten gereden. Zodat ze buiten reservewagens voor spitsen en dergelijke – elk één dienstwagen op deze lijn moesten inzetten.
Voor K.Bolhuis bleef het zijn enige lijn, maar Jac. Heemskerk opende op 15 juni 1932 een lijn Noordwijk – Sassenheim, een echte strandlijn, die 8x daags gereden werd. Na 30 oktober 1932 werd alleen ’s zondags gereden en dat 4x daags."


Geen opmerkingen:

Een reactie posten