woensdag 19 augustus 2009

Hotel Undae

Koningin Astridboulevard 48, Villa Marezate naar ontwerp van de architect H.J. Jesse werd in de jaren zestig van de vorige eeuw herschapen in 'Hotel Undae'. Naaste buur van het door 'Noordwijkse Huizen' zo teerbeminde 'Witte Huis' . De namen van de uitbaters van 'Undae' zijn me al lang ontschoten, maar de buurvrouw vergeet ik nooit.

Een winter en een zomer lang was ze bezig geweest haar rijbewijs te bemachtigen. Met Amsterdams optimisme was door het echtpaar een nagelnieuwe DAF aangeschaft die, op een stiekum ritje door de Zuid na, op het rijbewijs stond te wachten. Eindelijk op een mooie zomerdag.

Daar kwam 'De DAF' aanrijden met de buurvrouw aan het stuur -wuivend- als de Koningin in de Gouden Koets. Enthousiast! Met twee handen! Wij, de levende have, sprongen nog net op tijd opzij, de glazen windschermen hadden dat geluk niet, ze gingen als dominostenen tegen de grond.

Waarop de buurvrouw in de scherven uit de verkreukelde DAF stapte, ons hét document toonde en de trotse woorden sprak: " Kijk! Ik heb me rijbewijs!"

Nu wordt het huidige hotel ' De Edelman ' volledig ontmanteld. Wat er komt? Het gehele interieur ligt in de puinbakken. Gaat Jesse naar de sloop? Komt er nieuwbouw? De tijd zal het leren! Zielepijn! Een opname uit lang vervlogen tijden. De buurtjes zij aan zij. Mét windschermen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten