dinsdag 22 september 2009

Foeke Kuipers in Noordwijk


Foeke Kuipers herbouwt en vergroot het kerkgebouw der Nederlands Hervormde Gemeente te Noordwijk aan Zee. Da's mooi van Foeke. Maar welk plaatje hoort daar nu bij? Wie het weet mag het zeggen. En welke villa's zijn van Foeke's hand? Ook een nog niet beantwoorde vraag. Schroom niet als u het antwoord weet. U ontvangt als tegenprestatie "Noordwijkse Huizen's Eeuwige Roem"! Foeke Kuipers haalt overigens 10 jaar later nog eens de kranten, op zijn tachtigste verjaardag. U ziet, er is hoop. U komt vast ook nog wel eens met een jubileum in de krant!

2 opmerkingen:

  1. Foeke had een dochtertje dat op 25 augustus 1904 in Noordwijk overleed. Misschien woonde hij ook in Nw? Zijn broer Tjeerd 'deed' in ieder geval de gereformeerde kerk in de Hoofdstraat. Zie o.a. http://www.vkblog.nl/bericht/187182/De_Rest_31%3A_Het_Gekuip en http://home.hetnet.nl/~peterdillingh/noordw.htm Pjotr

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank voor de tip over broer Tjeerd. Foeke maakte heel veel mooie dingen waaronder het helaas verdwenen 'Kareol'in Aardenhout. Ook Amsterdam kent heel wat van zijn optrekjes! Help nog even mee zoeken naar een Noordwijkse villa! Denk aan de dank en de eeuwige roem!

    BeantwoordenVerwijderen