dinsdag 1 september 2009

De Ronde van Noordwijk

Hét evenement van de Noordwijk-Binse feesten is wel de Ronde van Noordwijk. Dit is een 43.5 kilometer lang -over 35 ronden- op 'toerfietsen' gereden wielerspektakel. Als je de ronde won was en blééf je dé HELD. Zo ongeveer herinnert 'Noordwijkse Huizen' zich deze jeugdgebeurtenis.

Arie Vink, 17 jaar jong wordt de winnaar van de "Oranje Ronde van Noordwijk-Binnen". Hij tekent voor de recordtijd van 1 uur en 10 minuten, van de 61 inschrijvers komen er slechts 15 over de meet. Het circuit is dan nog maar 37,5 kilometer lang en....geen 'colletje' te bekennen. Dan nu een greep uit de overige winnaars.

Misschien dat u het allemaal met eigen ogen wil gaan aanschouwen? Donderdag 3 september 2009 kan het, om 17.00 uur begint de Ronde van Noordwijk-Binnen . Prijsuitreiking 19.00 uur in de feesttent!


Krantenfoto's zijn er niet van te vinden, maar één van die Noordwijkse helden zal best wel zo vriendelijk willen zijn een foto van hemmes op het ere-schavot te mailen. Dank. Over de helden in de volgende aflevering meer met 'held' Paultje -van de bloemen- Christiaanse in de hoofdrol.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten