maandag 21 september 2009

Lantaarnopsteker in de Tramsteeg

Afwezig bleef de dader van het misdrijf dat geschiedde in de Tramsteeg te Noordwijk-Binnen. Zekere G.van E. had zich vergrepen aan een lantaarnpaal! Kousje kapot. Lantaarnopsteker B.S. had al een duister vermoeden gekregen toen hij de jongens door de steeg zag trekken. Visscher H.C.S., zoon van een lantaarnopsteker had het allemaal zien gebeuren. Hij vond het niet aardig!

Het blijft onrustig in de Tramsteeg. 'n Goeie twintig jaar later weer jongens die de boel vernielen, misschien wel het nageslacht van G. van E. Weer moet de lantaarnpaal het ontgelden. Besmeurd met blauwe verf in gezelschap van een gebroken verkeersbord blijven de bewoners ontredderd achter!

Nooit gedacht dat het enige Hongaars dat 'Noordwijkse Huizen' ooit zou kennen, Pesti Lámpás de woorden voor lantaarn opsteker zouden zijn maar dat komt omdat je daar in één van de vele mooie historische gebouwen die de stad Boedapest telt, het Paleis van de architect Ybl, zo ontzettend lekker kunt eten. Voor u ontdekt en..... op uitnodiging ga ik graag mee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten