zondag 29 juli 2012

Autobotsing op de Gooweg

Het kwam echt niet door het avondje zwijmelen aan zee gisteren. Glaasje op laat je rijden dus alleen met Joris Driepinter op stap geweest! Maar! Hedenmorgen zijn twee auto's op elkaar gereden ~ het kruispunt Langelaan-Gooweg. Een vrachtauto geladen met bussen melk van den melkhandelaar P.Warmerdam. uit Voorhout, bestuurd door diens zoon, reed zonder signaal te geven vanuit den Langelaan den Gooweg op. Het uitzicht is daar belemmerd, zodat een Cadillacauto ( met het kenteken H 47837 )bestuurd door den heer v.E.v. d. Sande uit den Haag den melkauto
niet zien kon.
De Haagse auto greep de vrachtauto in den flank waardoor deze tweemaal over de kop sloeg en van den weg op de bollenvelden omlaag rolde. De weg ligt daar ter plaatse hoog boven de velden, bijna 3 M., zoodat de auto een heele duikeling maakte. Het mag dan ook een wonder genoemd worden, dat de bestuurder W. er met enkele kwetsuren aan de rechterbeen is afgekomen. Met behulp van de inzittenden der Cadillac werd hij onder de vernielde auto gehaald.
Het zal niet de schuld van de verspilde melk op het nieuwen bitumen wegdek zijn geweest, maar de weg blijft gevaarlijk. Ongelukken blijven er gebeuren. helaas! Dus niet te hard rijden en flink signalen geven!