maandag 27 februari 2017

De Intuïtie van een Noordwijkse Blogger; het Lot van Joseph Rovers

 

Diesen Sommer Nach Holland zu den Nordseebädern! Niederlandische Eisenbahnen

"Denk jij dat daar het Huis ter Duin is ? " Iemand toont de posterafbeelding - in de wandeling- op zijn Apple........."Het lijkt er verdacht veel op'.....is de mening van de kenner......"leuk ding! App het maar, zal ik nog eens kijken"........
Daarom deze vraag aan de lezers van de Blog Noordwijkse Huizen voorgelegd: Herkent u in het gebouw op de achtergrond hotel Huis ter Duin ?  De stelling van vandaag: "Mee eens of niet mee eens" ...Hoor het graag van U.  Zal zelf nog even verder zoeken........antwoorden komen hier ergens in de blog te staan:

Later vandaag: De krant als naslagwerk levert het volgende op:De Tijd : 16-05-1930

"Komt naar Nederland. — Uitgegeven door de Algemeene Nederlandsche Vereeniging voor Vreemdelingenverkeer. Lange Voorhout 102, Den Haag, verschenen verscheidene brochures over ons land.Als propaganda voor de badplaatsen zijn o. a. uitgegeven:
„Diesen Sommer nach Holland, zu den Nordseebadern!”:

Holland, where Seaside means so much more", en de nieuwe kaart van de Noordzeekust, met tekst in het Fransch. Duitsch en Engelsch. Tevens werd een nieuwe reclameplaat hiervoor uitgegeven, eveneens in drie talen en in verschillende afmetingen.„Holland, bij M. de la Prise" is de zevende herdruk van eene reeds bestaande brochure:

 

„Make a date with Holland this year" is voor Amerika bestemd. Ter uitreiking voornamelijk aan de Hollandsch of Vlaamsch sprekende bezoekers van de Tentoonstellingen te Antwerpen en Luik (waar de A. N. V. V. eigen bureaux heeft ingericht) werd een nieuwe brochure geschreven door een Belgisch journalist, getiteld.: „Komt naar Nederland".

Jos Rovers, (Joseph Johannes; 1893-1976) is een veelzijdig en getalenteerd artiest; beeldhouwer, graficus, kunstschilder, tekenaar, boekbandontwerper, etser, illustrator en docent aan een academie en maker van de poster "Diesen Sommer nach Holland zu den Nordseebadern"