woensdag 13 september 2017

De Intuïtie van een Noordwijkse Blogger, op Bezoek bij de Triple A Projects


Komend weekend mag u mee met Noordwijkse Huizen! Op uitnodiging van een goede bekende.......Maria Neefjes .
bron: Triple A Projects
Naar Buitenplaats Doornburgh aan de Vecht! Na het indrukwekkende Kunstfort Asperen, Kasteel Heeze, Fort Hoek van Holland en een magistraal Haags herenhuis, vinden onze volgende tentoonstellingen in 2017 plaats op Buitenplaats Doornburgh aan de Vecht (september) en in Landhuis De Paauw te Wassenaar (november).Triple A Projects heeft voor haar aanstaande tentoonstelling BLIJF VERWONDERD - It's all about Art, 15 kunstenaars uit haar stal uitgenodigd om het voormalige klooster De Priorij op Doornburgh nieuw leven in te blazen. Gedurende twee weekenden op 16/17 en 23/24 september kunt u hun werk zien in de tentoonstelling BLIJF VERWONDERD. Het is onze uitdaging om verschillende stijlen, video, schilderkunst, beelden, fotowerk en installaties bijeen te brengen op unieke locaties. Waardoor gewaagde combi's ontstaan van video en fotowerk en uitersten als minimalistische installaties en schilderkunst zich verbinden met hun bijzondere omgeving en recht doen aan ons thema BLIJF VERWONDERD - It’s all about Art.
 Maria Neefjes is geboren in Noordwijk aan Zee en groeide op in een groot kunstzinnig gezin met veel ruimte voor verhalen en muziek. Na haar opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag leefde ze tien jaar met componist Otto Ketting, de vader van hun dochter Sophie, die nu theaterkostuums ontwerpt. Vanaf de eerste dag dat Maria haar huidige man Rob van Hagen ontmoette op het vliegveld van Cairo, is reizen een belangrijk onderdeel van hun leven.
 Neem de Europese schildertraditie via Gauguin en de Duitse Expressionisten, dan kom je bij de kunstwerken van Maria Neefjes. Schilderen, tekenen, dat is haar leven, haar lot. Steevast begint het met een vaag idee dat ze al schilderend onderzoekt en uiteindelijk komt het werk vol verrassingen onder haar vingers vandaan. Om haar ideeën sterker of ànders te belichten, zoekt ze geregeld nieuwe visuele oplossingen en zo ontstaan doorheen de jaren verschillende perioden. Toch, door de eigen, intense sfeer die zichtbaar gloeit in al haar werk, blijft ze direct te herkennen. De vaak beweeglijke composities gaat ze te lijf met vlammende kleuren en weidse gebaren.

Graag gebruikt ze sporen van inheemse kunst en decoratieve patronen, tijdens reizen opgedaan. Hoewel haar schilderijen en tekeningen verknoopt zijn met persoonlijke thema's en gebeurtenissen, laten haar werken zich niet eenvoudig vangen, die hebben altijd een eigen geheim leven. Sinds 1982 kreeg ze veel opdrachten en had jaarlijks terugkerende solo-exposities in Nederland zowel als in het buitenland. (Spanje, Frankrijk, Verenigde Staten, België, Japan, Hong  Kong, Portugal en Denemarken). Kunstwerken van Maria Neefjes zijn verspreid over de hele wereld bij verzamelaars, musea en bedrijfscollecties. 

Triple A Projects presenteert u de negen-delige serie ‘De Lampenbrenger’ waarin Maria Neefjes balanceert op de grens van nog herkenbaar en abstract. In de werken van gouache / print op papier komt De Lampenbrenger met zijn licht steeds dezelfde kamer binnen. Op de voorgrond zien we het bed voor het liefdespaar, vaak bedolven onder zoveel beddengoed dat het bed op een abstract berglandschap lijkt.

De serie ‘De Lampenbrenger’ toont de intensiteit en gloeiende kleuren die kenmerkend zijn voor de werken van Maria.Prachtig mooi gaat het worden........