vrijdag 15 september 2017

De Intuïtie van een Noordwijkse Blogger, Palace Hôtel 105 jaar geleden


Op zondag 30 jun 1912 werd het Palace Hôtel te Noordwijk geopend. Al weer lang geleden stond hier de oproep tot herbouw van deze "Herinnering". Het Museum Oud Noordwijk mag wel eens op onderzoek gaan naar items uit het oorspronkelijke interieur, Onder de Sint Maarten was een beroemd ontwerp-instituut in die tijd! De speelfilm(s) die er zijn opgenomen en wie is er vandoor met het gastenboek van die beginjaren? Moet een fraaie weerspiegeling zijn van de "Beau Monde" die onze kust bevolkte. 
Na vele dagen van aanhoudende stortregens en stormwinden brengt een toevallige vondst van dit zonnige album-omslag met foto's van het reeds lang geleden verdwenen Palace-Hotel een beetje zon terug in het leven van een natte badplaats...en dat allemaal omdat Noordwijkse Huizen een foto zoekt van de in 1913 geboren Giel Steenvoorden ooit geëmigreerd van Noordwijk naar Delft. Dan kom je  terecht  in het album van Gill Steenvoorde,met een prachtige platenverzameling  foto's van  het voormalige, nu .....Gat van Palace. Maar van Giel geen spoor...........

Ach zoveel sentiment.....100 jaar Palace Hôtel, wat er van overbleef? Een gat!  Een gat in het hart. Het gat van Palace.