woensdag 3 september 2008

Postkantoor Noordwijk Overvallen


De consternatie: Schouten die zojuist het bewustzijn heeft herwonnen mist bijna 800 vooroorlogse guldens uit de kas! Dat is wel sensatie in de dromerige Noordwijk aan Zeesche Hoofdstraat. Lees het bloedstollende verhaal zelf even. U weet wel. Eerst even groter maken en dan....... wat een verhaal!
Ik heb even geen foto's van het postkantoor te Noordwijk aan Zee kunnen vinden.

Maar in het voortreffelijke Noordwijk Binnen Album 2 zijn deze prachtige kaarten te bewonderen van de Voorstraat te Noordwijk Binnen. Postkantoren uit onze huidige maatschappij zijn ze weg bezuinigd. Ik mis ze. En aan de samensteller(s) van dit en al die andere mooie albums... heel veel dank voor het delen van al dat moois met ons!

En dan nog dit. Te bedenken dat op 27 april 1878 de transactie plaats vond van een gebouw gediend hebbende tot Huis van Bewaring en voor de zittingen van het Kantongerecht van het voormalige Kanton Noordwijk met erf en tuin, gelegen aan de Voorstraat, kadastraal sectie F1428, gevangenis en erf, groot 7 a. 60 ca. voor het luttele bedrag van 2.500 guldens. Het gebouw zal worden bestemd voor de oprichting van een vereenigd Post en Telegraafkantoor te Noordwijk.
De laatste transactie vindt plaats Op 29 dec 1989. De PTT B.V. verkoopt aan een horeca ondernemer, wonende te Noordwijk, het voormalig postkantoor met schuren, garage, ondergrond en verdere aanhorigheden aan de Voorstraat 87 en 89 voor guldens 580.000,- of staat er nu 80.000 ik kom er niet uit! Einde van een Postkantoor in functie.