dinsdag 30 september 2008

Het Stalhuis en de mobilisatie

Wat ik ook weer tegenkwam was 'Het Stalhuis' op het hoekje Nieuwe Zeeweg/Duinweg. Het is 2 mei 1940 en Nederland bereidt zich voor op de mobilisatie . De vorstenkinderen Juliana en Bernhard bezoeken ons
met bloemen versierde Noordwijk.
 
( Anno 2011 volgt nog als aanvullende info: "In de mobilisatietijd was dus het bureau van de derde compagnie van het tweede bataljon van het 4e Regiment Infanterie (cp.-3-II-4R.I.) gevestigd in de Christelijke Lagere School aan de Nieuwe Zeeweg." F.N. Oorschot.)
Maar in Noordwijk Binnen in de Wilhelminaschool zijn onze jongens ingekwartierd! Zullen ook nog wel een optreden hebben verzorgd tijdens het bezoek. Presenteeeer het Geweeeeer!!! Goed het is een wat emotionele foto (bewogen althans), maar dat mag best want mijn eigen vader staat erop!

Het is te hopen dat de ramen in dit stukje van de Hoofdstraat het hebben overleefd, die ontploffing. Het moet een reuze knal hebben gegeven. Enfin, mijn ding is het niet!

En.... het leven gaat door. Goes verwelkomt de 10.000 ste inwoner! En die inwoner is dan vast weer de vader van de parkeerwacht die vandaag de dag Bernhard onmiddellijk en zonder pardon op de bon had geslingerd. Voetgangersgebied. Verboden in te rijden! Het leven gaat verder. Zei ik dat al niet?