zaterdag 13 juni 2009

The Solids uit Den Haag

Help! 'The Beatles' verbleekten bij hetgeen 'The Solids' ten tonele voerden op de avonden van mijn wilde jeugd doorgebracht in de zalen van het 'Casino' in de nachtelijke schaduw van de Noordwijkse duinen. Maar waar zijn ze gebleven die helden van toen?

Emile Detaille, Vocalist. Henk Pronk, Bass-gitarist. Ben de Niet, Ritme-Gitarist. De broertjes Jollie, Mous, Solo-Gitarist en Bert, Drums. Toen moest je ze zoeken in de omgeving van de Smitstraat te 's-Gravenhage en nu? Niets van terug te vinden. Manager L. Bolte, Loevesteinlaan 78, Den Haag (Nederland) Telefoon 070-674486 neemt ook niet op. Ook het single'tje dat ze ooit hebben uitgebracht -niet te vinden-. Trouwe 'Noordwijkse Huizen' lezer, zet het maar op You Tube dan komt het vanzelf weer helemaal goed.

Ze hebben ook nog eens tot de beste drie van de amateurs behoord- 'The Solids'. Was weer feesten natuurlijk. Maar waar en wanneer The Riats in mijn leven zijn gekomen? Vergeten ! Gelet op de handtekeningen is het wel erg intiem geweest en waren zij vast heel erg beroemd toen, in die jonge jaren zestig!


14-06-2009: Per kerende post komt de aanvulling van Ron de Wit:
"op de vraag waar zijn de Solids gebleven kan ik helaas geen antwoord geven. Ik weet wel dat deze groep veel in Duitsland zat. En in 1964 wonnen zij nog het Kaagconcours.
De single uit 1964 Maucico / Solids time is uitgebracht op Imperial IH 632.
The Riats gingen in 1969 uit elkaar. de drummer Louis Debij is daarna in Casey and the Pressure Group terecht gekomen, dit is de groep van de bekende toetsenman Cees Schrama die ook het jazzprogramma Session presenteerde."
Ook is er info te vinden op  dutch ri groups from the 60's !
-----------------------
Op 24 oktober 2010 opnieuw een reactie op de Solids: het antwoord luidt als volgt:
"Mijn vader is Bert Jollie, drummer van de Solids en mijn oom is Maurit “Mous”.
De Solids bestaan al heel lang niet meer (gestopt ong. eind jaren 60). Henk is helaas een aantal jaar geleden overleden en de rest van de mannen wonen in Limburg en omgeving Den Haag. Ik vind het erg leuk hier te lezen dat mensen zulke leuke herinneringen hebben aan de Solids. Ik ken natuurlijk de verhalen van mijn ouders en de foto’s maar dat is toch anders. Mijn vader heeft een single, LP en volgens mij ook een CD waar de nummers Maucico en Solids Time op staan, Vriendelijke groeten. EJ.