woensdag 17 juni 2009

Je eigen bonen doppen

Vandaag nemen we de fiets ter hand en gaan we op bezoek bij buurgemeente Noordwijkerhout en doen er maar gelijk wat daar 'geleende' plaatjes bij. Ook één met veel hekjes. Maar eigenlijk gaat dit verhaal niet over foto's of hekjes maar over bonen én een arme bejaarde vrouw met een gebroken been. Maar daarover later.

Goed we hebben dus: snijboonen, heerenboonen, trosjes of Beverwijksche heerenboonen én dubbele stamheerenboonen. Dan heb je inmakers die die bonen kopen. Op een veiling bij Piet Gijs. Een hele belangrijke veiling die f 1.000,-opbrengt. 'Noordwijkse Huizen' gaat er van uit dat u dat allemaal nog niet wist! Van de bonen enzo! Maar nu die vrouw.

Komt een bejaarde vrouw bij een hekje. Klimt er over, klemt klomp - denkt nog "nou breekt mijn klomp" - maar breekt inplaats daarvan, haar been! Gelukkig komen een paar mannen haar te hulp en leggen haar op een brik. Breuk op brik. Het is hopenlijk wel helemaal goed met haar gekomen, want je kunt er wel leuk over doen, het blijft een ìntreurig diepmenselijk verhaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten