vrijdag 26 oktober 2012

Villa Buitendorp


Jacoba Cornelia Engels,  Directrice Militair Hospitaal Weltevreden in N.O.I. heeft het voornemen in het huwelijk te treden met W.H.B. Briedé Jr. Accountant, Lid der Vereeniging van Nederlandsche Accountants. Na hun huwelijk zullen zij zich in Noordwijk aan Zee vestigen in de Villa "Buitendorp" aan de Duinweg 3a. Geld hebben ze in overvloed. 'Kleingeldscheine' om precies te zijn;  circa tweeduizend verschillende. Foei zeg, zullen die blauwe vingers hebben gekregen bij het tellen! Misschien dat dat de reden is van hun echtscheiding op 20-12-1924 te Noordwijk. 

Het is u allemaal helemaal duidelijk! Op Villa Buitendorp in Noordwijk aan Zee woonde de heer Willem Hendrik Benjamin Briedé Jr, een accountant die goed in het geld zat.......Duits en Oostenrijks geld in het bijzonder, waarvoor hij ooit in 1915 al eens door de Duitsers voor spionage was gearresteerd...spannend!....maar wie is dan vóór 1920 de moeder van zijn kinderen? Weet u het? Doe er dan gelijk een fotootje bij. Van huis en bewoners graag!
Doet u eens een gok; is het de rechtse, de middelste of de linkse villa, Villa Buitendorp? Kent u haar ook als als Villa Johanna Christina?