zaterdag 23 mei 2015

De Competitie, Noordwijk 23 mei

"Een Bewogen Dag"blogt Noordwijkse Huizen in 2011. Edwin van der Sar komt in de buurt van zijn afscheid als beroepsvoetballer. Gelukkig blijft hij daarna inwoner van Noordwijk. Ook zijn loopbaan ná die actieve sportjaren lijkt op rolletjes te lopen. Blij voor de gast. Verdiend ook. Harde werker en gewóón gebleven. Hoge score in het karakter van de Noordwijker. Dan; je komt zijn naam vaak tegen in afleveringen van de Blog Noordwijkse Huizen, eerst maar de herhaling van 23 mei lezen en daarna de rest.....
Het Leidsch Dagblad van zaterdag 14 juni 2014 schenkt aandacht aan de  Edwin van der Sar Foundation    !
Over het doel van de stichting kunt u alles in het artikel zelf lezen....steun het goede doel van dit sympathieke Noordwijkse inwoners-echtpaar, Annemarie en Edwin van der Sar. 
Graag deelt Noordwijkse Huizen nog een strandherinnering  aan de van der Sar van alweer heel wat jaartjes geleden. Een warme zomerdag op het Noordwijkse strand....baddoek aan baddoek ligt het publiek lijf aan lijf in het brandende zand, ergens een paar baddoeken onder mijn voeten, op het zeewaarts dalende duin, bekende Nederlander Edwin van der Sar. De omgeving heeft hem al snel herkend . Een bewonderaar stuurt zijn zoontje gewapend met pen en papier op de voetbalster af.... Zoontje loopt echter straal langs van der Sar en vraagt aan een geheel ándere mijnheer om zijn signatuur....foute persoon, de man vereerd met de aandacht, tekent zijn naam op het papier. Van der Sar slaat het gebeuren gade, lacht is breed voor zich uit en groet het jongetje dat hem passeert, buit trots in de hand,  zijn missie is volbracht: "Kijk Pa de handtekening!"Alweer 25 jaar geleden! Nog één keertje terug naar het begin...Edwin van der Sar bij de Voetbal Vereniging Noordwijk met de grote doorbraak in mei 1989 wanneer de A-Regionalen van de VV Noordwijk kampioen worden. Nog maar een keer de namen bij de foto noemen. Staande v.l.n.r: leider Leo van Houten, sponsor Nieuwkerk, Marco Joustra, Piet Barnhoorn, Sander van Duyn, John Bader, Ernst-Jan Schoneveld, Edwin van der Sar, Bram Marbus, sponsor Meeuwenoord, leider Kees Vermeulen. Zittend v.l.n.r. Patrick Scheurwater, Joop Soederhuijsen, Jan Hordijk, Eric van Houten, Arjan Duijndam, Bernie Zandbergen.

Dan maar gelijk er pal achteraan de herhaling van de aflevering van Woensdag, 27 mei 2009, heeft u dat ook weer gehad: Edwin van der Sar kan vanavond met Manchester United voor de derde keer de Champions League winnen. Dat mag wel groots genoemd worden. Het is alweer 20 jaar geleden dat de prille Edwin van der Sar het Noordwijk-terrein als trainingsgrond verliet en zich begaf in de grote wilde wereld van de voetballegendes. Hij is er zelfs één van geworden!

De doorbraak komt in mei 1989 als de A-Regionalen van Noordwijk kampioen worden. Nog maar een keer de namen bij de foto. Staande v.l.n.r: leider Leo van Houten, sponsor Nieuwkerk, Marco Joustra, Piet Barnhoorn, Sander van Duyn, John Bader, Ernst-Jan Schoneveld, Edwin van der Sar, Bram Marbus, sponsor Meeuwenoord, leider Kees Vermeulen. Zittend v.l.n.r. Patrick Scheurwater, Joop Soederhuijsen, Jan Hordijk, Eric van Houten, Arjan Duijndam, Bernie Zandbergen.
Dan ook maar de aflevering van 27 mei er achtergeplakt.....nooit meer vernomen of hij ooit actief lid van de "Pensionados"is geworden, moet is navragen:
De Voorhouter is inmiddels Noordwijker geworden als we de roddelbladen tenminste mogen geloven. Vanavond winnen hoor Edwin ! 3x is scheepsrecht! En mocht je ooit nog eens besluiten met prof-voetbal te stoppen, dan is er nog je eigen Noordwijkse-vriendenclubje die je van harte zullen helpen bij het aftrainen. Lang leve de De Pensionados , ook in 2009 weer kampioen!

....en dan nog dit.
Barcelona bleek sterker. 2-0. Een venijnig puntertje van Eto'o in de korte hoek en Messi's onzichtbare kopbal passeerden Sar. Geen geluk! Noordwijkse Huizen had 'onze doelman' een record aantal overwinningen gegund. Houden we het op volgend jaar dan?