woensdag 27 mei 2009

Edwin van der Sar en Noordwijk

Woensdag, 27 mei 2009: Edwin van der Sar kan vanavond met Manchester United voor de derde keer de Champions League winnen. Dat mag wel groots genoemd worden. Het is alweer 20 jaar geleden dat de prille Edwin van der Sar het Noordwijk-terrein als trainingsgrond verliet en zich begaf in de grote wilde wereld van de voetballegendes. Hij is er zelfs één van geworden!

De doorbraak komt in mei 1989 als de A-Regionalen van Noordwijk kampioen worden. Nog maar een keer de namen bij de foto. Staande v.l.n.r: leider Leo van Houten, sponsor Nieuwkerk, Marco Joustra, Piet Barnhoorn, Sander van Duyn, John Bader, Ernst-Jan Schoneveld, Edwin van der Sar, Bram Marbus, sponsor Meeuwenoord, leider Kees Vermeulen. Zittend v.l.n.r. Patrick Scheurwater, Joop Soederhuijsen, Jan Hordijk, Eric van Houten, Arjan Duijndam, Bernie Zandbergen.

De Voorhouter is inmiddels Noordwijker geworden als we de roddelbladen tenminste mogen geloven. Vanavond winnen hoor Edwin ! 3x is scheepsrecht! En mocht je ooit nog eens besluiten met prof-voetbal te stoppen, dan is er nog je eigen Noordwijkse-vriendenclubje die je van harte zullen helpen bij het aftrainen. Lang leve de De Pensionados , ook in 2009 weer kampioen!

....en dan nog dit.
Barcelona bleek sterker. 2-0. Een venijnig puntertje van Eto'o in de korte hoek en Messi's onzichtbare kopbal passeerden Sar. Geen geluk! Noordwijkse Huizen had 'onze doelman' een record aantal overwinningen gegund. Houden we het op volgend jaar dan?