woensdag 5 oktober 2016

Badplaats Noordwijk 150 Jaar Jong, Accordeon Gezelschap Melodia

Vandaag, net bijgekomen van al het vakantie tumult, een welkome aanvulling op de blog gemeld vanuit de zuidelijke staten: Hebje dat gelezen? Arie Westgeest en het Accordeongezelschap Melodia, In het ledenblad van het Genootschap OUD-Noordwijk Winter 2016/2017/Nr.178 geschreven door André van Noort.  Op deze foto staat - op slagwerk- achteraan in het midden, Piet Verhoeven. Wie weet de andere namen? De goede raad van Noordwijkse Huizen voor het Nieuwe Jaar........wordt vandaag nog lid van het Genootschap........hoeft u nooit meer iets te missen!

Noordwijkse Huizen geeft het toe, eigen materiaal geknipt uit een andere blog: Moet kunnen. Zoveel Facebook aandacht verplicht wel tot aandacht in deze "Ik hou van Noordwijk Blog"!
Melodia, de accordeon club waarvan iedereen wel lid wilde worden in die muzikale jaren 50.  Bekende gezichten? Arie Westgeest, Gerda Caspers. Martien de Ridder, Chris van der Meer  u kent ze waarschijnlijk allemaal nog bij roepnaam......Melodia boekte veel succesen; een kleine bloemlezing uit de regionale nieuwsbladen. Stampvolle feestzalen! Kom daar nu nog mar eens om! Maar hoe is het toch humorist Amarco vergaan. Amor en Co en CorvVerlaan. Of de "Wibi"van die jaren, Victor van der Weiden.  Henk Steenvoorden, Frans Vink, Henny Haak, Suze Mulder, Sinterklaas en ja hoor, daar is ie: Zelfs Zwarte Piet waagde het nog zich in het openbaar te vertonen. De jodelende zusjes, kan niet wachten meer over ze te horen of de zingende zusjes.....de Noordwijkse Selvera's als het ware.......maak me gek.......laat ze zien en laat ze horen.........GEZELLIG!
Met de Muziek mee. Het was weer prachtig.......het feest, het amusement, noem maar op:
Melodia boekte veel succesen; een kleine bloemlezing uit de regionale nieuwsbladen.
Het koperen bestaansjubileum viert de vereniging in 1959 in zaal van der Geest te Noordwijkerhout. Steroptredens van de Kleinde Gerda Caspers en de dito Chris van der Meer. Voorzitter Martien de Ridder,,,,,,,zijn er CD's van?