maandag 3 oktober 2016

Badplaats Noordwijk, 150 Jaar Jong Viert 3 OctoberIs het al weer 7 jaar geleden dat dit roemrijke geuzenepos u met droge voeten over het Leidsche Schuttersveld liet dwalen met dank aan de Noordwijksche firma Reekers. Drie October Viering: hoe lang geleden is het dat deze verstokte Noordwijker met Leiden als geboortemerk deze plek des aanstoots heeft bezocht? Lang.......1995 om exact te zijn......u kent het wel......carriére.......reizen......de tijd vliegt.......waarzegster leest mijn hand en ziet een toekomst met een kleine voldoende......geen groot geld, geen loterij winst en een goede gezondheid met af en toe een dipje.......mijn bankzaken ziet zij duister in: om niet te zeggen diep en donker zwart, waarbij zij volledig de naaktheid van banks binnenste blootgeeft.  Een droeve zaak! Droef. Maar drie October: een feest van drank, druiven, poffertjes en paling!  Ach.....3 october is een dag om eens helemaal los te gaan....doe ik aan mee......laat de zon schijnen, laten er geen gaten vallen.......en hou de voetjes droog.......Leiden drie October 2016........ontSPANJE1

zaterdag 3 oktober 2009


3 October met Droge Voeten


De schutters getekend door Koos J.H. Speenhoff ter illustratie van zijn overbekende lied 'Daar komen de Schutters' . Het lied ging over de Rotterdamse Schutters maar misschien brachten ze ooit een bezoek aan het Lunapark op het Leidse Schuttersveld. Zij hielden wel droge voeten! En dat allemaal dankzij de geweldige uitvinding van de firma Reekers uit Noordwijk. Vlag uit!Ach, het is weer helemaal goed gekomen....buurvrouw heeft de oliebollen meegebracht, kleindochter heeft de pestvogel gezien in de optocht, haar eerste suikerspin gegeten en een rose paardje met een steekje los gewonnen...... allemaal griezelig eng en spannend straks weer lekker naar bed: Altijd gelukkig een geboren Leienaar te zijn!
Om het verhaal compleet te maken, deze oude afleveringen er maar even bijgehaald, trouwens, is het hutspotketeltje alweer teruggekeerd van de haar reis door de Hollandse Musea?  Trof het kortgeleden nog in Dordrecht aan!

zaterdag 3 oktober 2015


De Competitie, Noordwijk 3 oktober

3 Oct 1574
Waar anders kan het vandaag over gaan als over 3 oktober.....geniet ervan!!!!!!!!!!!
Gaat u nog een blik werpen op de 3 October Optocht vandaag? Ben zelf helaas verhinderd maar volgende keer beter! Staat voor vanavond wel een maaltijd met peeën en uiën hét klapstuk van het feest: Hutspot!

3 October: De Optocht

....en dan, de OPTOCHT! De pracht en de praal, de inzet van de duizenden figuranten,  het in drommen opeen gepakte publiek, de regen of de zon en ......de gaten......geduld, moed en trouw. Slechts drie maal in het lange leven van Noordwijkse Huizen was er de lust lijfelijk bij het spectakel aanwezig te zijn, en nu is alles te volgen via de lokale beeldbuis! Kijkt u ook? Veel plezier en vergeet de HUTSPOT niet met klapstuk of rookworst , haring op toast vooraf en witte druiven aan de tros voor toe....en vergeet te buren niet te vragen om mee te eten.......Spaans wijntje erbij...blijft het toch weer heel errrug gezellig! Tot de volgende 3 october!
3 Oct 1574

Gaat u nog een blik werpen op de 3 October Optocht vandaag? Ben zelf helaas verhinderd maar volgende keer beter! Staat voor vanavond wel een maaltijd met peeën en uiën hét klapstuk van het feest: Hutspot!

3 October Vereeniging: 125 Jaar

Voor alle in Leiden geboren Noordwijkers en aldaar geboren overige wereldburgers: HET IS FEEST! Plus dat de 3 October Vereeniging dit jaar 125 jaar bestaat! Dus pak(t) de fiets en op naar de optoch(t), de kermis, de warenmarkt, de haring met wittebrood en wat anders leuks en lekkers er vandaag in de grote stad te halen is. En allemaal.....HUTSPOT eten! In ieder geval, namens Noordwijkse Huizen: een gezellige 3 octoberrr!

Leidens Ontzet[tend]

Voor alle Noordwijkers die vanwege de een of andere medische complicatie zich na hun geboorte terugvonden in een Leids ziekenhuisledikantje in plaats van het in Noordwijk lonkende wieggetje. Voor die Noordwijkers met als geboorteplaats Leiden in hun paspoort, allochtone Noordwijkers als het ware. Voor hen,
om te helpen bij het verwerken van dat trauma vandaag aandacht voor hun geboortestad. Stad van sleutels en hutspot, van haring en wittebrood, van bier en van paling, druiven en optocht, Leiden! Geboortestad van .......... De 3 Oktober .