zondag 16 oktober 2016

Badplaats Noordwijk 150 Jaar Jong, Margriet de Moor in Frankfurt

Na de golf van belangstelling voor de blogaflevering over Maria Neefjes  vandaag de schijnwerper op haar even talentvolle zuster, Margriet de Moor. Leest u mee?
"Margriet de Moor (1941) debuteerde relatief laat – in 1988, met de verhalenbundel Op de rug gezien – maar verwierf zich onmiddellijk een plek in de harten van de lezers. Haar eerste bundels werden hooglijk geprezen en haar schitterende debuutroman Eerst grijs dan wit dan blauw werd in 1991 bekroond met de Libris Literatuur Prijs. Ze publiceerde daarna novellen en romans waarvan sommige in de moderne tijd spelen, andere in een verder verleden. Een bijzondere plek in haar literaire oeuvre is ingeruimd voor de muziek. De Moor werd opgeleid als musicus aan het conservatorium en schreef een veelgeprezen roman over een castraatzanger, De virtuoos (1993), en varieerde in een novelle op het thema van de Kreutzersonate (2001)."  Van Vogels en Mensen:  Met haar nieuwste uitgave maakte u hier al kennis!

De met sierlijke strikken getooide kleuters lijken zich in de achtertuin  van de ouderlijke woning aan de van Panhuysstraat 52 in Noordwijk bezig te houden met een smakelijke lunch.  Een blik op hun achtergrond toont een wijdse horizon  begrensd door de aanplant van het  luxe buiten Dijk en Burg laat weinig ruimte voor het beeld van nu. Een blik op de gigantische opstallen deel uitmakend van het "Papendal aan de Duinwetering" De Tribune van de VV Noordwijk. Om de grootste voetbalmeester -Johan Cruijff te citeren ... "Je gaat het pas zien als je het door hebt. ... "Elk nadeel heb zijn voordeel."en zo is het ook maar net! Maar vooral: krijg er geen slapeloze nachten van!


"Die Geschichte beginnt ganz harmlos: Eine Frau berichtet von ihrer Schlaflosigkeit. Bald wird klar, dass es etwas Unfassbares ist, was sie nachts aufwachen lässt. Die Autorin Margriet De Moor versteht sich in Untiefen menschlicher Beziehungen, was sie in ihrer Novelle "Schlaflose Nacht beweist."........