zondag 16 juni 2013

Het Hof van Holland op Facebook

Je komt de aardigste foto's van oud Noordwijk tegen bij Facebook onder "Je bent een Noordtukker als.... een pagina die je als mede-Noordwijker-  bestookt met vragen in de trend van 'Wie, Wat. Waar en Hoe'. De antwoorden op die vragen zijn vaak terug te vinden in de Blog Noordwijkse Huizen of in één van die vele andere blogs die met veel liefde en aandacht door weer ándere Noordwijkers worden geschreven op het Wereld Wijde Web.
Op deze late zaterdagavond nog even een voorbeeld: Vraag bij de foto: Wie weet hier meer van? Noordwijkse Huizen heeft het antwoord in de krant van 1898 gevonden: Het "Hof van Holland" te Noordwijk-binnen. De tekening vertoont een opvallende gelijkenis met de foto.... Mooi toch. Allemaal blij. Zegt het voort- zegt het voort!
Eén vraagje aan Noordwijkers: is het nu 'Noortukker' of Noordtukker': na  2044 stukjes over Noordwijk is mijn uitkomst nog onbeslist hoewel ik bij Noordtukker een soortement erg foute kriebel in mij voel opkomen. Vast niet goed dus! Het Hof van Holland heeft meer dan 25 maal een hoofdrol in een aflevering van 'Noordwijkse Huizen' gespeeld. Tot morgen en aflevering 2045 maar weer......en zegt u het even voort:  Op Facebook!