dinsdag 11 juni 2013

Noordwijk in Kaart 1936


Uit het boek van herinnering:  gedoneerd bij gelegenheid van de viering van het jarenlange bestaan van de blog Noordwijkse Huizen. Meer dan 2000 afleveringen heeft u hier kunnen zien. Stug staaltje noeste arbeid ! ....En vooral zo doorgaan!
Tot slot, een belangrijke vraag aan u. Wie is de tekenaar van de bovenstaande Noordwijk aan Zee kaart? Zou het L.S. kunnen zijn?  Alleen al het Noordwijk geschreven met een dubbel -V is een beeldende vondst. Het logo is om te zoenen, hadden ze nooit vanaf moeten stappen. Hoogste tijd om het geheel op een koektrommeltje te plakken! Aan de bak- Noordwijkse bakkers,  vullen met zeepaardjessprits "Groeten uit Noordvvijk aan Zee"!
"Wat je vér haalt is lekker"... mijn spreekwoorden tante - had ooit een schriftje waar ze er meer dan honderd had opgeschreven- zou trots geweest zijn op "Noordwijk Vooruit". In de verre Indische Courant wordt de Reclame-uitgave geroemd uitgegeven door de Reclame - Commissie voor de Badplaats Noordwijk. Hulde! Precies hét album uit 1936!