maandag 24 juni 2013

Willem Poortier in Wijnen en Likeuren

 Zou het Willem Poortier zelf zijn die hier poseert op de foto uit het Regionaal Archief Leiden voor het nieuwgebouwde winkelhuis in nieuwe, volkrijke wijk van Noordwijk a. Zee. Vast wel!
 Willem P. is rond 1891 geboren en huwt in Noordwijk op 17 juni 1915 met een dochter van Passchier. Het is een man actief voor de Noordwijk Zeesche Middenstand en spil in allerlei klantentrekkende aangelegenheden. Zwaarwegend is de winkeliers-actie rond Sint Nicolaas 1959. Wie het gemiddelde gewicht raadt van de gezamenlijke Noordwijkse Winkeliers kan een TV winnen. Het loopt storm -met de muziek voorop
Hij heeft een aandeel in de distributie van bak- en braadvet en wint in 1930 de eerste prijs in de afdeling Wijnen en Likeuren. Dat u het maar weet. Ook in zijn vrije tijd blijkt hij een uitblinker, al behaalt hij samen met zijn echtgenote slechts de vierde prijs met het rijden in versierde tilbury's. Kranten vol over Willem Poortier uit de Piet Heinstraat 19 in Noordwijk aan Zee, maar met deze bloemlezing moet u het voorlopig maar even doen!