zaterdag 31 augustus 2013

Filmsterren en Noordwijk

Op deze, wat weer betreft wat wijfelachtige zaterdag blijven we bij de ROEM. Heel veel personen beroemd van het witte doek hielden verblijf in Noordwijk of hadden er iets mee van doen.  Bijvoorbeeld: De Nederlandse familie Trapp (Kortekaas) zingt tijdens het concours "Do, re, mi" van Fox film in Den Haag voor Charmain Carr. Nooit van gehoord zeker! Dan komt Richard Burton de Tulpenrally 1965 wegschieten, met de tandenborstel van Jaap Dik. Gekke dingen! Burton's echtgenote Lizz Taylor verschijnt niet ter assistentie, zij moet eerst haar hondjes uitlaten. Vervolgens doet Huis ter Duin orkestleider John Christel ( ja! de oom van Sylvia) een beroep op Brigitte Bardot zich vooral te blijven bezig te houden met de geboortebeperking bij honden. Nobel streven! Of Lizz daar dan weer blij mee zal zijn?


 Dan een brakke parade van André Hazes imitators....dronkemansballades en dikke knakworsten, maar dan leven we al weer dik in de 21ste eeuw........is alles in kwaliteit al een beetje minder geworden! Toch?
Ja, en dan nog een woordje over Noordwijk Promotie. Ali en Amin Khan worden op kosten van de VVV Noordwijk rondgeleid over de Keukenhof te Lisse - konden dat niet zelf betalen natuurlijk, alles verloren bij de paardenraces op Duindigt!  Gevolgd door VVV-Directeur Rovers, die gaat een dagje op stap met de hoofdredactrice Dominique Desouches van het Franse-damesmodeblad Marie France: Nu dus allemaal op zoek  naar die Marie France uit begin 1979 waar, in de neerslag van die rondleiding, Noordwijk aan de Franse dames wordt voorgesteld. Glamour in Noordwijk, mosterd na de maaltijd!