vrijdag 30 augustus 2013

Het Heineken Gevoel

Was Noordwijkse Huizen gisteren nog als tourist vermomd aan de wandel in ons eigenste Amsterdam en  cruisend door de Amstel in het echte Heineken Groen, ja precies, een rondvaartboot: Vandaag keren we met Heineken terug naar Noordwijk. Glamour met de glinstering van een traan. Een filmster en een ramp, leest u eerst eens de geschiedenis vanhet meisje en de  coureur: "de kus des doods."
Linda Christian,[1923-2011, Tampico, Mexico] geboren als Blanca Rosa Welter, de dochter van de Nederlander Gerardus Jacob Welter en Blanca Rosa Vorhauer. Zij wordt bekend als filmster en is de allereerste Bond girl ooit, in de film Casino Royale . Linda Christian groeit meertalig op. Ze leert onder meer vloeiend Frans, Engels, Duits, Spaans, Nederlands en Italiaans een gevolg van de vele verhuizingen in haar jeugd door het reizende bestaan van haar vader als ingenieur bij Shell , die ook een aantal jaren in Den Haag zijn domicilie vindt.

In 1949 trouwt Linda Christian met filmacteur Tyrone Power, samen krijgen ze twee kinderen. In 1956 loopt dit huwelijk op de klippen. Een maand na haar scheiding van Tyrone Power, wordt Christian samen gezien met de Spaanse fomule 1-coureur Alfonso de Portago. Er is een foto van Christian die De Portago kust voordat hij begint aan zijn deelname aan de Mille Miglia van 1957, waarin hij een fataal ongeluk krijgt. De pers noemde deze foto "de kus des doods".