zondag 4 augustus 2013

Zoek Brittenburg

Zoek Brittenburg. Moet toch een eenvoudige opgave zijn voor al die duizenden strandbezoekers tijdens die (afgelopen) paar gloeiend hete dagen. Schepnetje mee en zoeken maar naar overblijfselen van het oude fort. Zelf heeft Noordwijkse Huizen vroeger vaak stenen meegebracht, gejut van het strand. Romeinse stenen, resten van de de burcht Brittenburg. Jaren hebben ze de tuin gesierd; tot aan de verhuizing, miraculeus verdwenen zijn ze toen, zelfs geen foto is er van bewaard gebleven.
Het blijft een gemis, het heldere geel en het warme terracotta. Op heel internet geen plaatje te vinden van zulke stenen: Om u een indruk te geven van de kleur waarnaar u moet zoeken komt Noordwijkse Huizen terecht op een pagina over tekenen met krijt: dat rood en dat geel, daarnaar moet u  zoeken. Goed kijken bij het pootje baden.
Ga mee op zoek, scherven van het verleden speuren in de branding....maar wel goed bewaren hoor....ook als u gaat verhuizen! O ja, voor ik het vergeet, Twittert u dit bericht gelijk even de wereld rond en op Facebook mag ook. Moeten wel een beetje reclame maken voor het "Project Brittenburg"! Bouwen we met dat oude materiaal gewoon een nieuwe burcht. Hoe leuk kan dát zijn!