maandag 5 augustus 2013

Zoek de Coördinaten van Brittenburg

Bij Erfgoedhuis Zuid Holland wordt deze prent aangeboden van Brittenburg. De bijbehorende tekst gaat hierbij.

" In de Romeinse tijd lag Katwijk op de grens van het Romeinse rijk. Omdat de kustlijn in de middeleeuwen steeds verder naar het oosten verschoof, verdween het Romeinse fort langzaam in zee. In de zestiende eeuw was de ruïne af en toe nog zichtbaar, zoals in 1520, na een zware storm. Over de ‘Brittenburg’, zoals dit geheimzinnige overblijfsel uit het verleden werd genoemd, deden vele fantasieverhalen de ronde. Soms werden ze met tekeningen opgeluisterd, zoals hier in een document uit het archief van de adellijke familie Van Wassenaer van Duvenvoorde. Moderne geleerden hebben de Brittenburg niet meer kunnen lokaliseren. "

De zoektocht moet zijn te vergemakkelijken met een indicatie van de ligging met behulp van coördinaten. Terug naar Erfgoedhuis Zuid Holland waar een verwijzing te vinden is naar Semafoor met GPS informatie over de ligging van Brittenburg.
"
De bijbehorende geografische coördinaten zijn 52,21015123º NB en 4,403288311º OL te gebruiken voor een GPS-systeem. "

 Verdiept u zich even in de tekst en kijkt u aan de hand daarvan nog even op Google Maps er zal een wereld voor u opengaan. Nu niet direct allemaal gaan graven....eerst even toestemming vragen aan de autoriteiten.