woensdag 18 maart 2015

De Competitie, Noordwijk 18 maart


U gaat op de thee vandaag. U hebt vanmorgen lekker uitgeslapen, een bakkie gedaan met moeders de vrouw en nu is het tijd voor een straatje om......ff bijpraten bij Leo.......ouwe kletskous....niet Leo Senf maar gewoon uw eigen Leo: U weet wel die lange jonge van..............genoeg geleuterd nu, aan het werk. Schilderijtje ophangen! Is weer helemaal in, die lange prent van Leon Senf....niet aan te komen!  Zeldzaam dus. Goud waard! Of een wandbordje, of een gravure, een paar tegeltjes......heel veel ontwerpen komen van de hand van Leon Senf, u weet wel de bewoner van villa EL CA PA aan de Duinweg te Noordwijk aan Zee.
U boft toch wel met Noordwijk als woonplaats, giga belangrijke inwoners, huizen en kunstobjecten en.....heel veel getalenteerde kroniekschrijvers onder aanvoering van een stelletje maniakale bloggers die al die leuke weetjes voor u op een rijtje proberen te zetten....spaart u weer uren lees- en zoekwerk.....kunt u lekker langs het strand banjeren en zich in de strandtaveernes laven aan dranken en spijzen....zijn we eindelijk weer terug bij het bakkie thee.
Met een beetje geluk heeft u wel ergens op zolder een in een oude krant verpakt vorstelijk gedenkbord liggen....van oudere verwanten geërfd, of ter herinnering aan iets....het Rode Kruis, of een Vliegtuigoversteek of..... Ja er valt maar weinig te bedenken waar Leon Senf niet iets voor heeft ontworpen... Kan ook een boek-illustratie zijn, natuurlijk, of iets voor het interieur van het Vredepaleis of een of andere Wereltentoonstelling, Fabriek of Stadhuis.....U weet vast nog veel meer te vinden....maar uw blogger zit er doorheen voor vandaag.....ga de ketel opzetten! Thee!