vrijdag 13 maart 2015

De Competitie, Noordwijk 13 maart

Er is maar één vraag die u vandaag -vrijdag de dertiende- hoeft te beantwoorden en wel de volgende: Welk stuk gereedschap of object draagt  de man op de afbeelding hierboven aan de hand ? Even denk je aan een groot soort kikker.....zo een uit een sprookje.....na één liefdevolle kus transformeert het monsterdier in een goed gekleed goudgekroond schattig prinsje.
Inmiddels bent u aangekomen in een blog van 6 jaar geleden.....já hét is mógelijk!
In een foto van rond het jaar 1900 en u maakt deel uit van een groepsfoto. Op links de familie Den Pous. Goed gevuld gezin met 8  jaarlijks opeenvolgende leeftijden rondom 'the Beast" en een man die de teugels strak in handen houdt. Dat is een Noordwijker.  Natuurlijk!
 Gaat u door naar groepje twee: Hieronder. Direct zichtbaar wie de baas is thuis. Moeders leidt! Heeft haar zoon hoog in het zadel gezet en heeft vaders naar de achtergrond verdreven....het paard,  tot zelfbestuur veroordeeld, draagt de eigen teugels in de bek....de paardenbaas, door het vrouwtje op een zijspoor gezet,  kijkt bevreesd voor zich uit en en zo vertelt elke kiek zijn eigen verhaal of dat van de vertaler!
 Nog veel meer Noordwijk Geschiedenissen kunt u vinden in de Blog Noordwijkse Huizen, en weet u zelf veel leuker, schroom niet uw verhaal -hier ter plekke- te doen!
Tot slot dan nog deze: De Collecte te paard op het strand van Noordwijk.....nu maar hopen dat net John de Mol er vandaag een terrasje komt pikken,  met een vers half miljard in de buidel, moet een bijdrage voor het dieren zorg pension er wel komen.....weet de naam al voor het pension: "Mol's Hoop"!!!!!!!
En dan zijn we toch weer bij het begin terug, het gereedschap van die jongen? Is vast en zeker een paardenvijgenvanger.