zondag 29 maart 2015

De Competitie, Noordwijk 29 maart

Strandloop of strand-picknick in Noordwijk voor vandaag zit er niet in....mooi dagje binnen blijven met een storm en regenvlaag die aan het venster rammelt...gezellig wegduiken in oude blogs...
Neem nu eens die oude Heer Maarten Kruyt, veel geld gemaakt in zijn jonge jaren als reeder en koopman  en makelaar..... beetje sjoemelen met de vrachtbrieven en de koopwaar hoorde er wel bij.....U komt hem tegen in het boek "Mysteries of Neutralisation", over de vele nationaliteiten die o.a. de Noordwijkers aannamen om handel met Engeland te kunnen voeren in oorlogsjaren. Evengoed is Kruyt toch te wild omgesprongen met zijn kapitaal of meer voor de hand liggend, de economie raakte in een crisis, toen ook al in de 19e eeuw.  Hij gaat failliet, of hij ook echt aan de bedelstaf is gekomen. vermeldt de geschiedenis niet!
Het lot van de 55 jarige P.K. bleek zwaar: Onder de blote hemel kwam hij terecht.....bevend van koude en honger, maar gelukkig wel onder een heldere hemel, die nacht zag hij hoog boven hem  Venus aan het firmament in gezelschap van Saturnus.....en zin in een romantische zondagavond?
Kijk naar de sterren, schenk een mooi glas wijn in en luister naar de Ramblers:
Als Sterren Flonkrend aan de hemel staan! Santé!