woensdag 25 maart 2015

De Competitie, Noordwijk 25 maart

Wat is er eigenlijk van die miljoenenhotels aan Noordwijks strand terechtgekomen? Is "Strand"gerealiseerd als "Residence Rembrandt" geen idee, maar het lijkt erop!
Valt er nog meer te beleven in Noordwijk op 25 maart? Van de miljoenen  objecten terug naar de mens die voor een dubbeltje geboren is en toch nooit een kwartje wordt. Haar komt u tegen in de Bronckhorststraat van Noordwijk Binnen. Jansie van der Linden, mantelzorger voor haar blinde moeder die al weduwe was vóór de geboorte van haar kind.  Dochterlief bezorgt brood aan huis.....niet meer voor te stellen vandaag aan de dag het werd allemaal aan de deur gebracht....melk, groente, vis, eieren....of opgehaald. Restproducten kwamen in handen van de voddenman, net als oud ijzer en metalen. Schillen van aardappelen, groente- en fruit afval en af en toe kwam er iemand de mestemmers leeghalen van de huizen die nog over een poepdoos beschikten......hoeft nu allemaal niet meer; welk een luxe.....of juist niet? 

Jansie van der Linden, broodbezorgster voor bakker Wanninkhof gekiekt in de Bronckhorststraat, Noordwijk Binnen
  Een foto van de Kerkstraat in Noordwijk Binnen en een goede opmerker ziet de kar van Jansie van der Linden in het straatje staan, voor de deur van haar winkeltje in brood en banket, zie nog zo het kleine toonbankje voor me....ruik de geur van vers brood.....Ondervind 't, ons brood wint 't!